Sa ne cunoastem

 

            Traim in prezent insa ne intoarcem cu drag spre traditie, ne uitam cu atentie catre tinuturile noastre, catre ingredientele, catre cultura poporului roman sperand sa redescoperim istoria noastra culinara si sa ne sculptam viitorul in materie de gust.

Restaurantul Valachia respecta traditiile si gusturile poporului roman oferind cu multa caldura clientilor  preparate gustoase si sanatoase . Astfel  ciolanul afumat atat de indragit de clientii nostrii este tinut in saramura cel putin 24 de ore, apoi este afumat in tihna cu lemn de fag, stiuleti de porumb, iar mai apoi este folosit in diferite retete de catre bucatarii nostrii.

Carnatul de casa afumat este un alt produs preparat dupa o reteta traitionala chiar aici in bucataria restaurantului. Condimentele noastre romanesti se impletesc cu fragezimea si gustul carnii proaspete intr-o combinatie incantatoare de gust si savoare. Alte produse marca  Valachia si recomandate de catre bucatarii nostrii sunt: zacusca de casa, salata de vinete, taitetii de casa, prajiturile de casa si delicioasele tarte create cu maestrie de Cheful nostru cofetar.

Daca vine vorba de dulciuri, fie ca ne referim la deliciosii papanasi sau la clatite, gemul folosit la prepararea acestor  deserturi este preparat de bucatarii nostrii dupa retete traditionale romanesti din fructe culese din natura si nu din culturi. Restaurantul va recomanda deasemenea siropurile de afine, zmeura, capsune….., produse dupa retete vechi si din fructe culese din zonele aferente judetului Cluj.

Am avea inca multe sa va spunem insa, din pacate gustul nu poate fi povestit, gustul trebuie satisfacut !!!